Några heta nykomlingar lockar i sommar

Företaget Resia har sammanställt ben topplista på vika resmål som bokats mest till sommaren - några är gamla resmål andra är heta nykomlingar.


De svenskar som redan bokat sina resor har Grekland och Spanien som favoriter, men den nygamla destinationen Turkiet har ökat i sommar med +22 %. Med på listan över mest bokade länder syns förutom Turkiet två heta nykomlingar som ökat med hela + 28 % respektive + 43 %.

Två länder som inte fanns med på topplistan förra året är Storbritannien och Danmark. I år hamnar båda länderna på topp 10 med stora procentökningar. Storbritannien ökar med + 28 % och här är det förutom London även landsbygden och tågresor som lockar. Danmark ökar i år med + 43 % bland de mest bokade länderna i sommar.

Såväl Grekland som Spanien och Kroatien tappar dock antal bokningar jämfört med samma period förra året. Istället åker man till mer prisvärda resmål som Turkiet. Länderna som ökar mest i sommar är, förutom Turkiet, Storbritannien (+28 %), Danmark (+43%), Kanada (+32 %), Australien (+ 5%), Indonesien (+15 %) och Tjeckien (+43 %). Bland de som lämnat topplistan syns bland annat Frankrike och Kanarieöarna.

Mest bokade länder sommaren 2019
Grekland, Spanien, Kroatien, USA , Cypern, Turkiet, Italien, Norge, Storbritannien, Danmark

Mest bokade charterdestinationer sommaren 2019
Palma de Mallorca, Chania (Kreta), Rhodos stad, Split, Larnaca, Antalya, Kos stad, Heraklion (Kreta), Preveza. Las Palmas.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Resia

Kommentarer