Nu blir Atlantis Aquaventure en av världens största vattenparker

Som jag tidigare berättat om här på sajten har hotellet Atlantis the Palm en helt fantastisk vattenpark som passar både stora och små och som man inte måste bo på hotellet för att använda. Nu blir stället ännu större...

Leap of Faith - för den som vågar.

Atlantis Aquaventure ligger på The Palm, den palmformade ön utanför Dubai som är helt skapad av människohand. Vattenparken som jag besökte för en tid sedan imponerade stort på mig. Nu kommer den att bli en av världens största efter ett par ombyggnationer som ska vara klara under nästa sommar, år 2020.

Trident Tower som det kommer se ut.
En 34 meter hög byggnad, Trident Tower kommer ge nya hisnande upplevelser i form av 12 helt nya vatten-glidkanor. Bland annat kan man testa den 449 meter långa vattenkanan Mammoth Blast som ger helt nya upplevelser i form av fart.

Så här kul kan man ha redan idag på Aquapark.
De mindre barnen kan redan idag har kul på Splashers Island där vattenlekar av olika slag finns att prova redan idag.

En bild på hur hur det kommer att se ut nästa sommar.
En annan heter kommande attraktion PipeLine Blast och lär vara lika hisnande den med sina tunnlar. Sedan finns naturligtvis den gamla populära åkbanan Leap of Faith kvar med sina 34 meter av stup rakt ner i tunnel och sedan pool. Ni ser den allra överst i reportaget.

Atlantis the Palm är en upplevelse, även om du inte bor där.

Man kan givetvis redan nu åka över till Atlantis Aquaventure med familjen och man behöver inte heller bo här. Det går bra att köpa ett kort för dagen eller ännu bättre, deras nya tvådagars-pass som gör att ni inte behöver stressa vad som gäller alla åkattraktioner.

Till höger om bron på bilden ligger vattenlandets egen strand.
För dem som önskar går det ju också att ligga ett tag vid stranden som tillhöra Vattenlandet och bara sola och bada i havet.

På de mindre barnens vattenland Splashers har man också kul.

Till sommaren 2020 kommer också det nya hotellområdet Royal Atlantis Resort & Residences står klart.


Läs även mitt reportage från Atlantis Aquaventure här››


Text: Agneta Nisbeth
Foto: Atlantis/Pressbilder

Kommentarer