Nu satsar Apollo på singelresenären

Allt fler singlar längtar ut att resa men tyvärr är utbudet mest anpassat på ett par eller en familj. Men nu ska det bi ändring på det.


Apollo lanserar nu ett stort antal resor anpassade för soloresenärer under utvalda veckor i sommar. Familjekonceptet Apollo Mondo Family blir Apollo Mondo Solo Family, vuxenhotellet Apollo Mondo Duo blir Apollo Mondo Solo och Apollo Sports blir till Apollo Sports Solo. Under veckorna bjuder hotellen på program med bland annat vinprovning, picknick i solnedgången, mingel, yoga, träning och gemensamma middagar.

– Det har länge funnits en stor efterfrågan på soloresor och vi ser att svenskarnas resemönster och livsstil förändras till att bli allt mer självständig. Allt fler söker sig på egen hand till nya äventyr – inte nödvändigtvis för att man vill vara ensam utan istället för att på egen hand upptäcka nya miljöer, kulturer och bekantskaper, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.



Utöver soloveckorna på Apollos koncepthotell har man också tagit bort enkelrumstillägget på utvalda avresor och skapat paket för föräldrar som reser själva med sina barn.

– Vi har konstruerat olika typer av soloresor så att de ska passa för olika livsfaser och livsstilar, vare sig du reser helt själv och vill koppla av på ett vuxenhotell, är en singelförälder och vill resa iväg med dina barn eller helt enkelt vill träffa likasinnade på ett av våra träningshotell, säger Clara Larsson.



Res solo men inte ensam är Apollos motto som ni kan läsa mer om här. Vi kan inte annat än att hålla med, själv reser jag oftast ensam. Men har dyrt fått erfara hur mycket det då kan kosta extra för ett enkelrum. Fast nu har jag ändå bara vissa avresor och några utvalda hotell att välja bland. Fast bättre än tidigare absolut!!

Text Agneta Nisbeth
Foto Apollo

Kommentarer