Resia uppmanar till strandstädning

Resia väljer nu att ta ett aktiv grepp om hållbarhetsfrågan och har gett sig ut på stränderna i göteborgsregionen för att samla skräp. Med sig har de äventyraren och hållbarhetsambassadören Annelie Pompe och ett gäng svenskar som vill förena nytta med nöje.



Initiativet till den här speciella städdagen togs efter att Resia uppmärksammat Håll Sverige Rent´s viktiga arbete med den Nordiska kusträddardagen. Där ligger fokus på att städa vår kust från plast och annat som inte ska finnas där och man hoppas att fler företag följer efter till nästa år.

– Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet, och vi jobbar aktivt för att tillsammans med våra leverantörer, partners och kunder verka för ett hållbart resande. En viktig del i arbetet är att inspirera och sprida kunskap om hur vi alla kan bidra genom medvetna val, stora som små. Att ta en stund på sin semester och städa en strand är något vi alla kan göra för att minska plasten i haven. Det vill vi inspirera till på lördag, säger Ingela Schönning, Chief Brand Officer & Head of Sustainability på Resia.



Annelie Pompe blev känd när hon i vår medverkade i programmet Mästarnas Mästare. Som världsmästare i fridykning och med bedriften att ha bestigit många av världens högsta berg är hon en sann förebild för såväl unga som gamla.

– Att plocka skräp längs stränderna är ett fantastiskt handfast sätt att rädda våra hav. Alla andra hot mot havet är inte lika synliga som just plast och skräp, och detta är ju saker som vi kan förhindra genom att se till att de inte hamnar där alls från början. Att städa våra kuster är ett fint sätt att tacka havet för de fina upplevelser vi har där, säger Annelie Pompe, äventyrare och hållbarhetsambassadör.
Det hela ägde rum i början på maj.
Läs mer om Resias arbete för hållbart resande här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Resia

Kommentarer