Ta en paketresa till smekmånaden

I min lilla serie om bröllopsresor har vi kommit till de riktigt romantiska platserna om ni vill ha en badsemester i Europa. Hit kan ni dessutom resa direkt - med charter.

Här på Casa Cook på grekiska ön Kos.
Drömmer man om ett riktigt mysigt ställe inte allt för långt bort från Sverige så kanske någon dessa platser och hotell kan passa. De allra flesta når ni med en paketresa och några av dem är riktigt billiga. Har precis letat igenom de stora charterarrangörernas sajter och detta är vad jag har funnit.

Hotel Platanias Ariston på Kreta ligger precis vid havet.
Kreta - Grekland
Via Apollo hittar man detta hotell på Kreta, Hotel Platanias Ariston. Det kommer från deras Apollo Mondo Duo och ligger precis vid havet, men har givetvis även en läcker pool att svalka sig i. Det är ett snyggt designat hotell med bara 13 eleganta rum och med nybakat bröd till frukost.

Snygga och trendiga Isola Verde från Apollo.
Sivota - Grekland
Den lilla hamnbyn Sivota är mycket romantisk, men numera också ganska exklusiv. Vi har valt ut hotellet Isola Verde från Apollo och deras Mondo Boutique. Hotellets inredning är enkel och äkta, byggd med naturliga material. På restaurangen äter du modern grekisk mat av lokala råvaror.

Casa Cook på Rhodos med Ving.
Rhodos - Grekland
Om snygg design är viktigt för valet av bröllopsresa så rekommenderar vi Casa Cook Rhodes, dit du bara tar dig med Ving. Snyggare hotell får man leta efter! Här är det barnfritt och det finns chans till både poolhäng och yogalektioner. Hotellets restaurang serverar lokal, hälsosam mat.
Är man mer intresserad av ön Kos så finns ett Casa Cook där med - med samma koncept.


Vackra Makarska, här på hotel Osejava med Ving.
Kroatien - Makarska
Det finns många vackra platser att besöka i Kroatien, här har vi valt Makarska och Hotel Osejava som ni hittar hos Ving. Här har du trevligt inredda rum och en härlig utsikt över havet. Från hotellets uteservering ser du den charmiga hamnen med sina båtar.


Den trevliga ön Menorca och hotel Audax.
Menorca - Spanien
Vill du se ett annat lite mer stillsamt Spanien kan vi tipsa om ön Menorca. Här har vi valt ut ett Spa-hotel på Menorca från Tui, det charmiga Audax i Tala Galdana, Det ligger nära både stränder, restauranger och shopping, här är lägsta åldersgräns 17 år vilket gör atmosfären mer vuxen.

Mexikansk stil på Playa de Las Americas med Apollo.
Teneriffa - Spanien
Här talar vi om lyx och lite galet överdåd. Via Apollo kan ni boka detta stora femstjärniga hotell i mexikansk stil på Playa de las Americas, Villa Cortés. Här finns två pooler och sandstranden ligger bara runt hörnet. Ni kan också boka sköna behandlingar i hotellets spa.

På stranden i Illetas på Mallorca ligger detta hotell med Solresor.

Mallorca - Spanien
Ett våra mest populära resmål genom tiderna, Mallorca, passar lika bra fortfarande för en bröllopsresa. Här med Solresor och hotellet Barceló Illetas Albatross. Ett modernt hotell med bara vuxna gäster. På 20 minuter med buss eller taxi når du den härliga staden Palma. Men på hotellet kan du njuta av både hav- och poolbad.

Hotel Positano Art Pasitea har en underbar utsikt.
Positano - Italien
Den vackert belägna staden Positano kan väl ses som den perfekta platsen för en smekmånad. Inte är det direkt billigt men har hittat ett prisvärt alternativ i Hotel Positano Art Pasitea med Tui. Här ordnar man kostutställningar i lobbyn och på terrassen har kan du sitta och njuta av en fullkomligt underbar utsikt. Hit åker ni dock inte med charterplan utan med reguljärflyg.

Njut av en stund i hängmattan på Capo d'Orso på Sardinen.
Costa Smeralda på Sardinen - Italien
På Costa Smeralda hittar man filmstjärnor och prinsessor, hit reser det vackra folket. Nu kan ni också ta en vecka eller två på vackra Sardinen med Tui. Här ser ni det romantiska hotellet Capo d'Orso som ligger längst ut på en udde med både spa, pool och utegym.


Cook's Club i Alanya med Ving.
Alanya - Turkiet
Här är ett hotell till med läcker design, denna gång i Turkiet och Cook's Club Alanya. Passar speciellt yngre vuxna som gillar ett hippt hotell. Vid poolområdet kan man svalka sig under dagen och njuta av en DJ som spelar clubmusik till kvällen.

Text Agneta Nisbeth
Bild: Pressbilder och Nisbeth Media

Läs även:

Mina tips på bröllopsresor till storstäder i Europa


Kommentarer