Tips på krog i Krakow - trendiga och trevliga Biała Róża

Vill du ha ett tips på en trevlig krog i centrala Krakow? Den ligger lite avskärmad från stojet i gamla stan, men har du väl hittat hit vill du gärna besöka stället igen, den charmiga restaurangen Biała Róża.

Mysig inredning är det också.

Det finns verkligen många bra krogar i central Krakow, både i gamla stan och på andra ställen. Här är en som jag verkligen kan rekommendera. Inredningen är både mysig och hipp, tapeterna är storblommiga och de färgglada stolarna i sammet var supersköna.


En ostboll med rödkål, supergott!

Jag började med att beställa in en appetizer, som kom med hembakt bröd och smör. Precis lagom mycket för en lättare lunch. Till detta blev det vatten, men det finns en riktigt bra vinlista. Servicen var lysande, men mycket trevlig kille tog emot oss och han talade utmärkt engelska och svarade på alla möjliga frågor.

Torsken smälte i munnen.

Det blev fisk som huvudrätt, en torsk med zucchini och kronärtskockor, till detta en mycket täcker apelsinsås. Mycket gott var det och man kände sig precis lagom mätt efteråt, ingen tyngande mat som lunch!

En av krogens två ingångar, här från gården.

Restaurangen Biala Roza är rekommenderad av Slow Food Poland och om man så önskar går det att boka hela lokalen för en fest, som bröllopsmiddag eller 50-årskalas, de har även en fin övervåning där man kan ta runt 100 sittande gäster.


En pressbild från Biala Roza.
Här hittar ni krogen: Straszewskiego 16, 31-101 Kraków
Menyn kan ni läsa här››

Text och foto: Agneta Nisbeth


Kommentarer