Trendiga Tel Aviv lockar allt fler - inte bara schlagerfans

Den israeliska staden Tel Aviv är ett spännande resmål som den senaste tiden blivit ett av de svenska resenärernas trendigaste weekendstäder.

Trendiga Tel Aviv har blivit poppis hos Ticket

I år har Tel Aviv som bekant varit värd för Eurovision Song Contest och detta har gett en ökning av bokningar till staden på 178 procent. Staden är Israels näst största och den är lite av "Mellanöstern Light" – geografiskt en del av Mellanöstern, men med en tydlig europeisk känsla.

Här blandas både storstad och sandstrand vilket gör staden till ett spännande alternativ till andra städer som till exempel Barcelona. Dessutom är det sommarvarmt tidigare under våren än resmålen i Medelhavet.  Staden bjuder också på spännande arkitektur, design, restauranger och ett trendigt nattliv. För att inte tala om den långa sandstranden.



– Tel Aviv är en fantastisk stad med härlig atmosfär. Oavsett om intresset ligger inom gastronomi, design, nattliv, sol och bad eller historiska sevärdheter så har Tel Aviv massor att erbjuda. I helgen förvandlas dessutom hela staden till en enda stor Eurovision-fest, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Text: Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Läs mer om Tel Aviv på deras officiella Tourist Israel sida här››

Kommentarer