3 lite annorlunda resor i sommar kanske kan passa?

Det är reseföretaget Rolfs Flyg & Buss som vill tipsa om tre lite mer annorlunda resor i sitt program. För det finns massor av spännande att se i Europa bortom sandstränder och vackra städer.


Eller vad sägs om en tur i de natursköna schweiziska alperna? Ta en tur med Glaciärexpressen och du år en upplevelse som du sent kommer att glömma. Här kan du njuta inte bara av vackra dalgångar och små mysiga alpbyar utan också se de den pyramidformade toppen Matterhorn, känd som symbolen för den schweiziska chokladasken med samma form.


Många väljer att uppleva alpvärlden till fots eller på skidor, men ombord på Glaciärexpressen med sina panoramafönster får du en hel ny upplevelse av alperna. Den kända tågrutten hade premiär 1930 och tar dig bland annat över Oberalppass på 2 033 meters höjd, och ner i dalgångar med vackra sjöar och grönskande landskap inramade av de höga bergstopparna. Men Glaciärexpressen inget snabbtåg – ibland kallas det för världens långsammaste expresståg – så du hinner verkligen njuta av upplevelsen i ett behagligt tempo.


Kanske passar en båtresa bättre? Floden Donau passerar igenom eller gränsar till inte mindre än tio länder i sydöstra Europa. Ombord en flodkryssare på Donau får du en helt unik upplevelse och ser trakterna utmed floden från en nytt perspektiv.  Landskapen skiftar från bergstoppar till grönskande vidder, genom landsbygd till storstäder. Vid den berömda passagen Järnporten, mellan Serbien och Rumänien smalnar Donau av med branta klippväggar på båda sidorna. Flodbåten stannar utmed de många städerna, där du efter en dags lugn kryssning kan staden puls och kultur.


Många tänker bara på att resa söderut under semestern. Varför istället inte åka norrut, mot Lofoten och Nordkap? I det nordligaste av Skandinavien hittar du denna vackra destination med sin dramatiska natur. Nordkap är ett populärt resmål för naturälskaren. Här finns Nordkapsklippan, en 307 meter hög klippa som stupar brant ner i Norra ishavet och med en obruten panoramautsikt över ishavet så långt ögat kan nå och fortfarande ljust som på dagen under sommaren.  En resa till Nordkap kan med fördel kombineras ihop med en resa till Lofoten med sina höga fjälltoppar, branta bergväggar och sandstränder.
Läs mer om resorna på Rolfs Flyg & Buss här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Rolfs

Kommentarer