Grekiska godsaker - minnen från Thessaloniki

Som ni kanske förstått vid det här laget är jag barnsligt förtjust i efterrätter, kakor och glass. Så fort jag reser någonstans kollar jag in landets eller stadens utbud av godsaker.

Några cupcakes i form av söta djur.

Här kommer några bilder från min senaste resa som gick till det grekiska fastlandet, då staden Thessaloniki och sedan ute i Halkidiki.

Här sitter jag på en uteservering i Thessaloniki 

Jag gillar verkligen att slå mig ner på något trevligt sälle och vila benen efter en promenad - här på krog på en en gata nära mitt hotell i centrala Thessaloniki.

Det fanns både läckra smörgåsar och sallader att köpa här. Serveringen var utanför på gatan.

Bilden ovan kommer från den fantastiska affären och caféet Blè som hade så mycket läckert att erbjuda. Både för den som ville äta en mer matig lunch eller bara njuta av en glass, kaka eller någon vacker och god bakelse.

Ett himmelrike för den som älskar hemgjord glass!

Hemgjord glass provade jag givetvis också på, glassälskare som jag är. Det fanns många goda glassbarer med läskande glass i alla upptänkliga smaker, precis som i mitt älskade Italien.

Det mesta såg bara så läckert ut, ville smaka på allt!

Det fanns så många olika kakor och andra läckerheter att välja på så det blev en omöjlighet att testa allt, jag fick mest fönstershoppa. Som i denna lilla affär i centrala Thessaloniki.

Mer godsaker att titta på - här ser ni priserna också.

De allra flesta ställen hade en liten bar eller ett café att sitta i om man inte ville ta med sig några av alla dessa läckerheter. Perfekt för en eftermiddagsfika.

Ett måste under resan, smaka på grekernas goda yoghurt.

Man kan väl inte lämna Grekland utan att ha testat deras goda yoghurt som jag verkligen älskar, här en bild från hotellets frukostmatsal i Halkidiki, hos underbara Eagles Villas som ni kan läsa mer om här i en artikel jag precis skrivit››

Mer läckerheter från Eagles Villas i Halkidiki.

En sista bild här, från samma ställe, snygga Eagles Villas. Här är bordet med olika sötsaker som man kunde äta till middagens buffé. Bara så mycket godsaker att välja bland att det nästan blev svårt, kan man ta en av varje..?

Så här vackert var det på Eagles Villas i Halkidiki.

Här sist då en bild från vackra Halkidiki och Eagles villas, med en utsikt som denna blir man på ett bra humör, vare morgon.

Text och foto: Agneta Nisbeth



Kommentarer