Hit vill svenskarna åka just nu

Vår längtan efter att resa iväg nu under sommaren är tydligen stort och några av resmålen som toppar listorna just nu är bland annat den långväga ön Bali, kulturella Krakow och så det ännu ganska oupptäckta landet Albanien.

Så här vackert är det i Krakow, en del av det kungliga slottet.

En trend som märks tydligt i sommar hos företaget Resia är att svenskarna bokar sista minuten-resor i högre utsträckning då många fortfarande inväntar en repris på förra årets hetta här hemma och inte vill boka upp sig för lång tid innan.

- Bali är resmålet som ökar allra mest just nu. Svenskarna har äntligen upptäckt att juli och augusti oftast är den allra bästa tiden att besöka denna underbara ö som tillhör Indonesien. Risfält, yogaretreats, surfstränder och prisvärda lyxresort är bara några av höjdpunkterna Bali har att erbjuda. Även Albanien kommer starkt – en relativt ny stjärna som lockar svenskar med sina vackra stränder, porlande vattendrag, unik historia och fascinerande sevärdheter som till exempel den arkeologiska fyndplatsen Butrint. Det går dessutom alldeles utmärkt att kombinera Albanien med till exempel Parga i Grekland, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Albanien lockar många.
London toppar som vanligt listan över mest bokade resmål dit man reser med reguljärflyg. Barcelona klättrar nu in på en andraplats och charmiga Krakow i Polen kniper bronsplatsen med en ökning på hela +179 % hos Resia. Andra ökningar syns nu på Malaga, Rom och New York. Alicante och Paris tappar däremot en aning. Den allra största ökningen hos Resia står ön Bali i Indonesien för – hela +833% jämfört med samma vecka förra året. Men så är det också högsäsong där just nu. En helt underbar ö som jag verkligen rekommenderat att resa till.


Text Agneta Nsneth
Foto: Agneta Nisbeth och Resia

Kommentarer