Nu längtar svenskarna iväg på semester - resebokningarna ökar

Den här sommarens väder väl inte precis varit som solig som många hoppats på. En bra bit ifrån förra sommarens heta semesterväder. Så nu ökar bokningarna hos Ticket.

Många längtar nu ut i Europa.

Företaget Ticket har ställt samman statistik som avslöjar att sedan midsommar har bokningarna ökat med drygt 33 procent. Svenskarna vill då främst resa till soliga och varma resmål runt Medelhavet samt några klassiska storstäder i Europa.

- Under sommarsemestern vill de flesta svenskar kunna njuta av sol, värme, kanske bada lite, och ladda batterierna inför hösten. Årets sommarväder har verkligen varit instabilt, och lagom till att mångas semestrar startar så svängde det om med regn och kyla. Det gör att betydligt fler svenskar än i fjol söker sig utomlands, och bokar en resa söderut, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Grekland är ett av de länder man nu gärna bokar

Det har nu blivit en rrusning efter sommarresor, och resebokningarna hos Ticket har sedan midsommar ökat med 33,1 procent. Främst lockar sol och bad på Kreta (+ 22,6 procent) och Alanya (+ 17 procent), som verkligen gjort en comeback på svenskarnas resmålstopplista.  Även Europas vackra storstäder lockar många svenskar bort från det kalla sommarvädret. Amsterdam, som cementerat sin plats som en av svenskarnas mest populära storstäder att besöka, ökar med hela 243 procent, medan klassiska Paris ökar med drygt 213 procent.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer