Så tränar svenskarna under sin semesterresa

Intresset för träningsresor ökar allt mer och framför allt är det nu kvinnor som väljer att kombinera nytta med nöje under sin semester. Apollo har precis släppt en ny Sifo-undersökning och kommit fram till detta...

Själv väljer jag ta ett hotell med yoga på programmet.

Enligt en ny Sifo-undersökning som företaget Apollo låtit göra visar att nästan dubbelt så många svenskar var på en träningsresa under 2018 jämfört med året innan och att det är framförallt kvinnors intresse för träningsresor som ökar.

Själv har jag varit på ett antal träningsresor, en av dem just med Apollo till deras egen fina anläggning Las Playitas på Fuerteventura där jag bodde ensam i en liten lägenhet och tränade precis när det passade mig, de mesta av träning, sporter och vattengympa var inkluderat i priset.
Ni kan läsa mer om mina upplevelser från Playitas här››

De allra flesta vill vandra på resan, men löpning är också poppis.
Sifo-undersökningen visar att så mycket som var tionde svensk varit på en träningsresa. Något som faktiskt motsvarar över 700 000 svenskar. Apollo är en av de största aktörerna i Norden inom träningsrese-segmentet och de tog under 2018 emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med ett träningsutbud, då jämfört med 2017.

För många upplever man bäst en ny plats med cykel.

 – Vi upplever en starkt ökad efterfrågan på träningsresor till våra Apollo Sports- och Apollo Mondo-hotell som erbjuder olika typer av träning. Desutom ser vi att våra nischade träningsevent med fokus på specifika aktiviteter eller sporter som cykel, yoga och surf blir allt mer attraktiva. För oss är det viktigt att utmana och överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda träning av högsta kvalitet och ibland även till annorlunda och exotiska resmål som Kerala i Indien eller Kappadokien i Turkiet, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.



Vad är det då för träning som svenskarna helst vill sysselsätta sig med under resan? Först är det vandring, sedan yoga, skador, cykel och gruppträning.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Apollo

Kommentarer