Allt mer poppis med en weekendresa

Är det något vi har on om numera så är det tid, men längtan ut efter att resa består. Då kan alternativet vara en kortare weekendresa. Det har också blir en av de resformer som ökar mest.

Vackra Krakow har mycket att erbjuda besökaren och staden ligger nära.
Weekendresandet i Europa ökar som resform. Intresset för weekendresor har under våren varit större än någonsin. Dessa kortare resor ökar faktiskt med mer än 20 procent enligt  företaget Rolfs Flyg & Buss och där är det framförallt Wien och Prag som har varit vårens vinnare.

Bokningarna har ökat med 22,4% jämfört med samma period under våren 2018, det visar färsk bokningsstatistik från Rolfs Flyg & Buss.

– Om vi tittar på bokningsläget så sticker fyra- och femdagarsresandet ut i statistiken, säger Emanuel Karlsson, Vd på Rolfs Flyg & Buss, och fortsätter: Wien och Prag är två nykomlingar på topplistan som ökat mest i popularitet.

Wien är en annan spännande stad att besöka.

Enligt den nya listan finns ett tydligt ökat intresse till resmål i östra Europa. Där är det städer i Tjeckien, Polen och Ungern som lockar som nya weekenddestinationer. Var själv på en bussrundresa till två av destinationerna ovan förra året och tog en kortresa ner till Krakow i Polen tidigare i år.

Prag har många fina gamla hus som nu rustats upp och målats om.
Klassiska storstäder som London och Rom minskar något enligt företaget, men håller sig kvar på listan - de som tappar mest är de tidigare storfavoriterna Barcelona och Nice som intar plats tio respektive elva på listan.  Berlin ligger kvar i topp sedan många år tillbaka.

– Vi erbjuder både flyg- och bussresor till Berlin. Vi tillgängliggör på så vis Berlin med flera resealternativ som passar de flesta, vilket säkert kan förklara dess ohotade förstaplats, utöver att det är en fantastiskt fin stad att uppleva, säger Emanuel.

Här en bild från Ludwig Museum i Budapest, med modern konst.

Hit åker vi mest på en kortresa, enligt företaget Rolfs.

1.  Berlin (1) 23% 2.  Budapest (7) 89% 3.  London (4) -7% 4.  Rom (2) -28% 5.  Wien (12) 136% 6.  Visby (3) -18% 7.  Bornholm (4) 15% 8.  Prag (15) 108% 9.  Krakow (-) ∞% 10.  Barcelona (5) -58%

Vill ni läsa mer om vad jag skrivit om städerna som är med i artikeln, klicka bara på dem i etiketterna här under artikeln.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer