Fler designhotell från Casa Cook - nu även i Egypten

Det ska vara hippt även på semestern. Vings prisbelönta designhotell Casa Cook verkar onekligen vara poppis bland resenärerna. Så nu satsar reseföretaget på ett nytt familjevänligt hotell i El Gouna i Egypten.

Så här kan det se ut vid poolen i Casa Cook i El Gouna.

Förutom detta satsar Ving även på den yngre publiken och öppnar ytterligare ett hotell inom ramen för det nya konceptet Cook’s Club som ska locka den yngre trendkänsliga publiken. Ving hoppas att de ska trivas i ett hotell med snygg  design, de bjuder dessutom med DJ:s och lite hipp street food.

Cook's Club El Gouna

Redan i somras 2019 lanserades två nyheter inom Casa Cook-konceptet med det första familjevänliga hotellet i Chania på Kreta och ytterligare ett nytt hotell för en vuxen publik på Ibiza. Det här senaste i Egypten, Casa Cook El Gouna är ett mer familjevänligt hotell med en internationell barnklubb. Det läckert designade hotellet ligger i utkanten av El Gouna och här blandas den karakteristiska Casa Cook-stilen med en avskalad arkitektur med arabiska inslag. Casa Cook El Gouna ska även locka med god mat och spa och i havet utanför hotellet väntar en hel värld på att utforskas under ytan.


Läcker arkitektur med arabiska inslag.

– Om man är sugen på att testa på något nytt i vinter och lockas av läcker design, barfotalyx, snorkling i världsklass och avslappnad atmosfär – ja, då ska man rikta semesterkompassen mot El Gouna. Till vintern ökar vi våra volymer till Egypten från Norden med 40 procent jämfört med i fjol och med de nya designhotellen hoppas vi kunna locka en ny publik till landet, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe.

Casa Cook och deras junior suite.

Några kilometer från Casa Cook, inne i El Gouna, ligger Vings nästa designhotell – Cook’s Club. Vid det läckra poolområdet kan man njuta av avslappnat häng till musik som spelas av DJ:s som gästar hotellet. I poolbaren Captain Cook hittar manr mixologen David Wiedemann som har komponerat ihop dryckesmenyn.

Här finns också restaurangen Cantina där det serveras street food vid olika matstationer med både lokala och internationella maträtter. Bor gör man i något av de 144 rummen som alla genomsyras av den trendiga stil som är signifikant med Cook’s Club-konceptet.

Casa Cook i Egypten

Cook’s Club i El Gouna blir det sjunde hotellet som öppnar inom ramen för Cook’s Club-konceptet och det första utanför Medelhavsområdet. Hotellen finns bokningsbara för nordiska kunder från oktober.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer