Godare och nyttigare mat för barnen på resan

Allt fler resenärer letar efter hälsosamma mat- och dryckesalternativ till barnen på hotellets restauranger. Det visar Vings Semesterrapport som samlat trender om vad som är viktigt för semesterfirare i norden under året.



När Ving-guppen nyligen ställde frågor om matvanor på semestern i sin nordiska resepanel svarade 62% att det för dem är viktigt att hotellet kan erbjuda hälsosamma alternativ på menyerna. Nära hälften, 46%, säger att de försöker äta mer hälsosamt när de semestrar och lika många (46%) anser att det bör finnas hälsosamma mat-och dryckesalternativ för barnen på hotellet.   Inte bara onyttig läsk av olika slag.


Var femte av företagets 1,4 miljoner chartergäster bor på något av familjehotellen Sunwing Family Resorts eller O.B.C By Sunwing. Där har bakverk och sötsaker som kakor, godis och tårtor på senare tid ersatts med fruktsallader, fruktsnacks och popcorn på barnklubbarna.



– Sunwing och O.B.C  By Sunwing är våra egna koncepthotell och där försöker vi hela tiden utveckla oss utifrån det gästerna vill ha, som mer vegetariskt och närodlat på restaurangerna till bra sockerfria alternativ för barn när de är i barnklubben, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.

Text: Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer