Höstens mest populära resmål

Efter en sommar där resorna till USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York och Orlando på topplistan berättar Resia i en ny rapport. Men det finns fler nyheter.

USA är åter populärt - trots svag krona.
Amerikanska städer som Miami, Orlando, New York, San Francisco och Los Angeles är i stort sett alltid populära bland svenskarna. Men under sommaren, i juni och juli, valde svenskarna ändå bort USA. Endast New York som tog sig in på topplistan. Alla andra städer tappade stort.

Den främsta anledningen är naturligtvis den svaga svenska kronan som har gjort det dyrt att semestra i staterna för tillfället. Men Resia berättar nu att i höst syns åter tre av de amerikanska storstäderna på topp tio - med Miami överst på listan. Anledningen till detta är säkert att många populära kryssningar till Karibien utgår just från Miami.

Nu vill vi har mer sol och värme.
–En av de vanligaste frågorna jag får är ”vart ska man åka i oktober och november för att få sol och värme?” Att fly kylan på hösten är en bra idé med tanke på att priserna är relativt låga då. Om man undviker höstlovet förstås. Det gäller dock att boka snart för det är många svenskar som just nu räknar återstående semesterdagar för att kunna fly kylan i höst, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Storstäder lockar också för en weekendresa.
Storstadssemester fortsätter även i höst att vara poppis bland resenärerna och det är Krakow som står för den största ökningen hela + 456 %. Andra storstäder som står för stora ökningar i höst hos Resia är Berlin, Rom, Barcelona, Dubai, Paris, Lissabon, Tokyo, Tel Aviv och Dublin. Thailändska Krabi ökar med +36 % när det kommer till reguljärflyg och hela +75 % med charter.

Läs själv bägge listorna här nedan:

Mest bokade flygresorna med avresa under oktober och november 2019  Miami (1) London (2) New York (3) Rom (7) Malaga (4) Barcelona (ny!) Orlando (8) Bangkok (6) Dubai (ny!)

Mest bokade charterresorna med avresa under oktober och november 2019  Las Palmas (1) Teneriffa (2) Larnaca (3) Antalya (5) Rhodos stad (4) Chania (7) Palma de Mallorca (6) Sal, Kap Verde (8) Hurghada (ny!) Lanzarote (ny!)

Text Agneta Nisbeth
Foto: Resia


Kommentarer