Nu kan ni göra fynd hos charterbolagen

Har ni semester över och längtar efter lite sol och varma bad i Medelhavet så kan ni passa på att kolla in vilka fina restresor som just nu finns på marknaden.



Det är reseföretaget Tocket som har sammanställt vad tre av de största charterbolagen, Ving, Tui och Apollo har att erbjuda i  form av sistaminuten-resor till fyndpriser nu när skolorna har startat.

För den som vill kompensera den något regniga sommaren med lite sol och värme nu till hösten, eller kanske är ni bara ute efter nya spännande upplevelser, så går det att fynda en vecka med sol och värme runt Medelhavet för drygt 2 000 kr.



– De personer som har möjlighet att ta ut semester när många andra går tillbaka till jobbet kan spara tusenlappar på en utlandsresa, när skolorna startar och efterfrågan på resor är lägre, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.



Just nu är temperaturerna kring Medelhavet mer behagliga än den extrema hettan som vissa resmål har upplevt under högsommarveckorna. Under sensommaren är badvattnet perfekt uppvärmt och på de vackra stränderna finns inte lika många turister.

Till turkiska Alanya och Kreta, en av de klassiska grekiska öarna, kan man resa för drygt 2 000 kr per person med flyg och boende i en vecka. Fast det är billigt att resa i stort sett till hela Medelhavet samt Kanarieöarna just i dagarna. Det bästa priset sett till hela resan gäller, precis som i fjol, främst östra Medelhavet med resmål som den grekiska övärlden och Turkiet.

Inne i en av Krakows alla vackra kyrkor.

Storstadsresor inom Europa  - em kortare resa på främst till Östeuropas vackra städer – har också bra priser just nu. Som på kortresor till Prag, Krakow, Warszawa och de baltiska huvudstäderna.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket/Apollo/Tui samt Agneta Nisbeth

Kommentarer