5 resmål Apollos gäster åker till under höstlovet

På senare år har höstlovet blivit en de bäst bokade veckorna för researrangören Apollo. Då är det också viktigt att man inte behöver resa särskilt allt för långt för sol och bad. Här han ni topp 5 på listan hos Apollo.

Grekland lockar alltid 
Det är främst resmål kring Medelhavet, på Kanarieöarna, Egypten och Förenade Arabemiraten som hamnat på listan av topp 5 under skolans höstlov detta år.  Och samtliga resmål har en kort flygtid och  bjuder dessutom op upplevelser för både stora och små.

1 Kreta - Grekland
Kreta toppar just nu listan. På denna grekiska ö finns massor att göra för barnfamiljen och flera olika resmål att välja på. Apollos mest populära hotell under höstlovet är Apollo Mondo Enjoy-hotellet Stellina Village Resort som ligger i Agii Apostoli med flera pooler och närhet till en långrund strand och Chania stad. Ytterligare ett populärt höstlovshotell som älskas av barnfamiljer är Apollo Mondo Selected-hotellet Santa Helena Beach i Platanias, med barnklubb, simskola och nära till strand.



2 Fuerteventura - Spanien
Till den härliga ön Fuerteventura på Kanarieöarna reser man framförallt för att aktivera sig. Här ligger nämligen två Apollo Sports-hotell: ett av Europas största träningshotell Playitas och systerhotellet La Pared – powered by Playitas. Här kan man ta del av massor av aktiviteter och träning för hela familjen. Utöver träningshotellen  är det många som väljer att besöka den genuina och mysiga orten Corralejo på norra Fuerteventura med milslånga sandstränder.

3 Rhodos - Grekland
Den grekiska semesterön Rhodos har en härlig medelhavsvärme långt in på hösten. Här ligger flera olika hotell som anpassade för barnfamiljer med bland annat morgonyoga, barnklubb och discokvällar. En riktig höstlovsfavorit är Apollo Mondo Family-hotellet Mythos Beach Resort i Afandou. I samma ort ligger även Apollo Sports-hotellet Levante Beach Resort, ett fyrsoligt hotell med träning och aktiviteter för hela familjen.



4 Hurghada - Egypten
De senaste åren och under höstlovet speciellt är det många som söker sig till Hurghada i Egypten för en solsäker semester. Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Apollo är det framförallt de spännande sevärdheterna och världsarven som lockar svenskarna till landet, följt av stränder och det kristallklara havet. De bäst bokade hotellen under höstlovet är familjehotellet Beach Albatros och det stora träningshotellet Aqua Vista – powered by Playitas, som båda ligger i Hurghada.



5 Dubai - Förenade Arabemiraten
Förenade Arabemiraten är ett annat spännande resmål som också ligger drygt sex timmar bort. Landet har många byggnader och sevärdheter som går under epitetet "världens största". Apollo reser till Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah och Ajman. Här finns obegränsat med upplevelser för familjen: vattenland, nöjesparker, ökensafaris, härliga stränder och lyxiga hotell. Många barnfamiljer reser till det barnvänliga emiratet Ras Al Khaimah och Apollo Mondo Selected-hotellet Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, som ligger direkt på stranden med utsikt över Persiska viken.



Text Agneta Nisbeth
Foto: Apollo


Kommentarer