Hit vill vi resa i jul - långväga resmål lockar stort

Det verkar inte vara någon brist på ressugna svenskar - man har redan börjat boka upp sin vintersemester över jul och nyår. Och det är tydligen många som vill långt bort.




Resebolaget Resa har sammanställt vilka resmål som bokats mest till jul och nyår. För det verkar som allt fler svenskar vill fly julstressen för att vila ut på något soligt resmål istället.

– Julen börjar närma sig och vill man fira jul och nyår med sol på näsan är det hög tid att boka nu. I år ser vi en tydlig förändring i svenskarnas köp- och resebeteende vilket resulterar i att det i ännu högre grad gäller att vara ute i god tid. Intressant också att se att en av Europas absolut mest populära storstäder ökar ytterligare och lockar svenskar även över jul och nyår, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Allt fler svenskar går också från att boka färdiga paket till att skräddarsy sina resor efter sina egna behov. Nu till jul syns en tydlig förändring av bokningar från charterlistorna till topplistorna med reguljärflyg. Svenskarna besöker alltså fortfarande i stort sett samma resmål, man väljer tydligen ett mer flexibelt sätt att resa dit på.


Bland resmålen på topplistan är det London (+204 %) och Sydney (+ 91 %) som står för de största ökningarna. Thailand är fortfarande mycket populärt bland svenskarna och både Phuket, Krabi och Bangkok finns med på topp tio. Det stora intresset för Bali som synts under året fortsätter även i jul (+59 %) trots att det i december faller en hel del regn. På chartertopplistan är det framför allt ”nya” resmål som ökar. Mexiko (+ 105 %) och Jamaica (+ 108 %) är de som ökar mest och Gambia (+ 56 %) och Madeira (+ 87 %) klättrar in på listan som starka bubblare.
De resmål som ligger längst bort (Sydney och Auckland) ökar med hela + 91% respektive + 36 %.

Här firar svenskarna jul 2019

Reguljärflyg
Miami (1)  Bangkok (5)  Phuket (3)  Sydney (ny!)  Kapstaden (7) Denpasar (ny!) Colombo (6)  Auckland (9)  London (ny!)  Krabi (ny!)

Charter
Gran Canaria (1)  Teneriffa (2)  Phuket (3) Cancun (9)  Krabi (4)  Lanzarote (10) Gambia (ny!)  Madeira (ny!) Montego Bay (ny!)  Kap Verde (5)

Text Agnesta Nisbeth
Foto: Resia

Kommentarer