Resor till Hong Kong minskar - men vi vill ändå till Asien

Jag skulle själv rest till Hong Kong om en månad, men det blev inget av eftersom min planerade gruppresa ställdes in. Det var för få bokningar dit, av förklarliga skäl.

Hong Kong lockar inte så mycket just nu

Inget att säga om det, förstår att folk inte längtar efter att resa till en stad som Hong Kong med sina demonstrationer och ökat kinesiskt inflytande, men jag hade ändå sett fram emot resan. Nu blir det en resa till Sicilien istället - även den med Rolfs Flyg & Buss. Naturligtvis kommer ni att kunna läsa mer om den rundresan under oktober här på sajten.

Även resebyrån Ticket berättar nu att det är allt färre som bokar en resa till Hong Kong, en minskning på drygt 25 procent enligt en färsk statistik.

–- Hong Kong är en fantastisk stad att besöka och ett av mina personliga favoritresmål, men upplever just nu en hel del oroligheter, vilket påverkar intresset för att boka en semesterresa till staden, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.



Men svenska resenärer vill ändå resa till Asien. Malaysias huvudstad Kuala Lumpur ökar med 29 procent, liksom Singapore (dock med blygsamma 6 procent). Men en av de städer som ökar mest är kinesiska Shanghai, bokningarna stiger med drygt 40 procent.

Den stora vinnaren är dock den spännande storstaden Tokyo, som enligt Tickets Sifoundersökning är ett våra främsta drömresmål. Staden ökar med nästan 88 procent, även flera andra japanska städer – exempelvis Osaka – upplever också ett ökat intresse från svenska resenärer.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer