3 små bilder som säger så mycket - från Sicilien

Har nyligen hemkommit från en rundresa på Sicilien, ni får ett längre reportage därifrån om några dagar. Men här kommer ett smakprov med tre fina bilder som bägge representerar något nytt och spännande från den italienska ön.

En bild på domarna Borsellino och Falcone ses på en vägg i Palermo.
Först ut en bild tagen från bussen under en tur i Palermo, på de bägge anti-maffiahjältarna Paolo Borsellino och Giovanni Falcone. Bägge var kända domare som arbetade heltid med att försöka sätta fast olika mafiosos men som till slut mördades av maffian. Borsellino mördades 1992 och samma år tog de tyvärr också livet av Falcone. Konstverket som ni ser på bilden har gjort av Rosk & Loste som är två street-art konstnärer från Palermo. "Falcone - Borsellino - Det Nya Siciliens Stolthet".

Häftig gatukonst i Palermo
Sedan kommer en till bild från gatukonsten från Palermo, en murales från en bakgata som representerar en av alla härliga street-art verk man hittar på gatorna här.

Från en handikapparkering på Sicilien.
Till sist ser vi denna skylt som borde finnas överallt - på en parkeringsplats i Piazza Armerina där man på ett smart sätt försöker få folk att låta bli att okynnesparkera på handikapparkeringen. Det står:
"Vill du har min plats här? Då får du också ta mitt handikapp!


Läs även om mer spännande gatukonst på Sicilien här››



Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer