Här hittar ni höstens oväntade reseraketer

Det är många som vill resa bort undernu hösten när dagarna blir kortare och kallare, men vi åker inte bara iväg under höstlovet. Här kan ni läsa mer om de resmål som oväntat blivit väldigt populära hos resebyrån Ticket.



Svenskarna har under många år gillat att resa iväg under hösten. Främst har det då varit till olika europeiska storstäder som bara ligger en kortare flygresa bort. Populära resmål har då varit Berlin, Paris och London men nu ser man också en trend till att besöka så kallade "second cities", alltså mindre kända städer i Europa.

- Även om Amsterdam är det mest bokade resmålet i höst är det spännande att se så många mer oväntade platser klättra upp på topplistan. Älskade klassiker är alltid härligt, men det är också otroligt roligt att svenska resenärer söker sig utanför de allra mest välbesökta städerna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Inför höstens resor är många resmål ungefär lika populära som i fjol hos resebyrån Ticket, men andra sticker ut som riktiga reseraketer.



Bukarest ökar med hela 179 procent, en stad som kallas ”Lilla Paris”. Rumäniens huvudstad ökat kraftigt i popularitet bland resenärer intresserade av historia, mysiga kaféer och spännande matutbud och nattliv. Och med en prisbild långt under den svenska är Bukarest en av Europas billigaste storstäder att besöka.

Tyska Hamburg är en annan storstad som hamnat på topplistan under det senaste året. Staden har länge varit i skymundan av Berlin, men lockar fler och fler besökare. Hamburg är fylld av vackra och spännande stadsdelar och sevärdheter.

Men vi reser tydligen också lite längre bort under hösten, Tokyo, Manila och Hanoi är några av favoriterna.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer