Intresset för att resa till Storbritannien minskar

Just nu ser det ut som var fjärde svenska avvaktar med att betala en resa till Storbritannien - och allt är givetvis Brexits fel.

London lockar tydligen inte just nu.

Som ni säkert redan vet är det snart dags - den 31 oktober - för Brexit, Storbritanniens utträde ur EU. Hela 24 procent av svenskarna uppger att Brexit påverkar deras intresse att resa till Storbritannien negativt enligt en Sifoundersökning som resebyrån Ticket gjort.

- Storbritannien är ett av svenskarnas mest populära semesterländer, och London är en otroligt populär weekendstad året runt. Om Brexit innebär att den fria rörligheten påverkas, om inte annat avtalas, påverkar detta många svenskars vilja att semestra i landet, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.



Majoriteten uppger i undersökningen att intresset skulle vara oförändrat om landet gick ur EU, medan endast 3 procent skulle få ett ökat intresse. Detta visar Tickets nya Sifoundersökning. Totalt uppger nästan var fjärde svensk att ett Brexit skulle minska deras intresse att resa till Storbritannien.

Det minskade intresset är något högre bland kvinnor än män (25 procent respektive 23 procent), och dessutom något högre bland de yngre resenärerna i åldern 18-29 år (27 procent). Kvinnor i åldern 60-79 är dock de resenärer som i högst grad uppger att deras intresse minskar (29 procent). Män uppger i större utsträckning (64 procent) än kvinnor (57 procent) att ett Brexit inte skulle påverka intresset att resa till Storbritannien.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer