Vad sägs om en Halloweenresa till Draculas rike

Snart dags för Halloween! Har du tröttnat på att ordna party därhemma så kanske det skulle passa bättre med en resa till Transsylvanien för att besöka Draculas slott 2020? Har själv planerat att resa till trakten under nästa år, fast redan till våren.

Spännande resa i Transylvanien passar perfekt för Halloween.

Det är reseföretaget Scandorama som nu ordnar en rundresa till Rumänien som man kallat Halloween i Transsylvanien som bjuder på djupa mystiska skogar, gotiska kyrkor, underliga kyrkogårdar och så Draculas slott - givetvis. Det hela avslutas med ett besök i huvudstaden Bukarest.



Resan har visart sig vara "rysligt populär" och reseproducenten Marco Hecimovic som skapat den unika resan berättar:

– Jag är väldigt förtjust i Transsylvanien som region. Här finns vackra berg, mysiga småstäder och intressanta sevärdheter. Dessutom får vi med metropolerna Budapest och Bukarest! Hösten är en fin årstid med skiftande färger i naturen och att då kunna kombinera det med ett specifikt tema är något jag tror att många uppskattar och vill uppleva. Transsylvanien har många spännande sevärdheter som passar extra bra under Halloween – både ​Draculas slott och den ​lyckliga kyrkogården är som gjorda för denna resa! En annan höjdpunkt är ​Salina Turda, saltgruvan under jord som nu även fungerar som nöjesfält. Det är en väldigt annorlunda upplevelse!



Det har varit en väldigt efterfrågad resa som tyvärr nu är fullbokad - redan efter 50 minuter hade den första resan bokats. Så det det kan hända att den kommer åter under nästa år:

  – Denna resa såldes som ​”Månadens Resa”, vårt koncept med unika resor med enbart en avgång. Men redan nu har vi fått frågan från flera resenärer som inte hann boka i år om vi kommer ha den även nästa år, så det är inte en omöjlighet att det blir en till resa nästa år!

Läs mer om resan här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Scandorama

Kommentarer