Allt fler vill resa till Dubai - enligt ny undersökning

Nästan hälften av de svenska utlandsresenärerna hos Apollo vill nu resa till Dubai och de andra emiraten, det visar en undersökning som reseföretaget gjort i samarbete med Sifo. Inte så konstigt kanske med tanke på att man här får både härliga bad och en storstads-semester på samma gång.

Dubais marina, en populär plats att vandra runt i.

Enligt den nya undersökningen som Apollo beställt är det framförallt sevärdheter som rekordhöga och lyxiga byggnader, möjligheterna att uppleva ökenlandskapet och de fina stränderna och varma havet som lockar de svenska resenärerna. Men också den relativt korta restiden på runt 6 timmar, inte längre bort än den gamla favoriten Kanarieöarna.

Här finns både skyskrapor och stadsliv samt härliga bad, foto från hotellet Atlantis the Palm.

Dubai är det mest kända emiratet i Förenade Arabemiraten och det emirat som tagit emot flest turister. Var själv en vecka i Dubai med Apollo för några månader sedan och fick en lyxsemester till ett riktigt bra pris. Under sommaren när det är som hetast därnere går det oftast att göra riktiga fyndresor, om man orkar med den otroliga värmen förstås.

På shoppingcentret Mall of the Emirates kan man åka skidor på Ski Dubai.

Men det är inte längre bara Dubai som lockar. Researrangören Apollo de svenska resenärerna börjar vidga sina vyer och får upp ögonen för andra emirat som Ras Al Khaimah, Abu Dhabi, Ajman och Sharjah som alla har bra hotell för barnfamiljer.

Några läckra snittar innan middag på Atlantis the Palm.


– Dubai och emiraten erbjuder unika upplevelser med högklassiga prisvärda hotell med en mycket hög kundnöjdhet som inte går att hitta någon annanstans. Extra roligt är att se att svenskarna blir allt mer äventyrliga i sitt resande och börjar se sig om bland de olika emiraten för att upptäcka dess olikheter. Samtliga emirat klättrar på topplistorna och vädret gör att de fungerar bra som både vinter- och sommardestinationer, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.


Apollo är en av researrangörerna som erbjuder resor till Dubai. Pressbild.

Framförallt är det kvinnor under 30 år som lockas av Dubai och emiraten som resmål och då särskilt för att äta gott och roa tillsammans med sina vänner, för här finns spännande och läcker mat från hela världen.  Själv njöt jag bland annat av den utsökta maten på den asiatiska restaurangen Nobu på hotellet Atlantis the Palm i Dubai.

Jag på väg in till restaurang Nobu.

Andra saker som lockar är den spännande mixen av kulturer och nationaliteter du hittar här. För kvinnor i åldern 30-44 sticker är givetvis möjligheten till ändlös shopping ut som ett skäl att besöka Dubai och resten av emiraten. Här finns flera av världens största shoppinggallerior.


Text Agneta Nisbeth
Foto Agneta Nisbeth samt Apollo

Kommentarer