Hit reser vi i julhelgen

Det är många svenskar som passar på att ta långledigt och skippar julstressen genom att fira julafton på en solig strand. Och det är hit vi vill åka, enligt en ny statistik från Ticket.

Här ser ni den gröna ön Teneriffa.

Det mest populära resmålet för ett julfirande utomlands är Gran Canaria, följt av Phuket. Teneriffa och Krabi ökar dock antalet resebokningar mest, enligt färsk statistik från Ticket.

– Julens röda dagar ligger verkligen bra till för att ta långledigt. Kombinationen att slippa julhetsen på hemmaplan och önskan att uppleva så mycket som möjligt under semestern gör att många väljer att fira jul utomlands, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Eftersom allt fler ser ut att vilja fly julstressen är det också många svenskar som reser iväg till värmen i vinter. Antalet resebokningar just över julafton har dock minskat med drygt 6 procent jämfört med i fjol, men i och med svenskarna bokar sina utlandsresor senare än jämfört med 2018 så krymper denna minskning ju närmare julafton kommer.

Bangkok håller ställningarna

Den spanska ön Gran Canaria är fortfarande svenskarnas favoritresmål när det gäller julaftonsfirande utomlands, följt av Thailands turistö Phuket och sedan gröna Teneriffa. De två förstnämnda minskar antalet bokningar, medan däremot Teneriffa ökar med knappt 19 procent jämfört med i fjol.

– Kanarieöarna är en storfavorit varje vinter – inte alltför lång restid och goda chanser till både sol och varma badtemperaturer lockar. Än så länge är det klart flest resenärer till Gran Canaria, men fler och fler svenskar väljer att upptäcka grannöarna, främst Teneriffa, den grönaste av alla Kanarieöarna, säger Katarina Daniels vidare.

Hit reser svenskarna för att fira julafton 2019
1 Gran Canaria (1)
2 Phuket (2)
3 Teneriffa (5)
4 Miami (4)
5 Bangkok (3)
6 Krabi (7)
7 Amsterdam (6)
8 Cancun (10)
9 New York (ny)
10 Malaga (ny)

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer