3 fina bilder från min resa på Sicilien

Det var verkligen en underbar resa jag gjorde, en busstur runt på Sicilien nu i höstas. Då besökte jag städer som Catania, Syrakusa, och Palermo. Jag har skrivit om resan tidigare, men här kommer några nya bilder från mina italienska stadsvandringar.

En butik och bar där man kan testa lokala viner-

Den första bilden är från en gata i Syrakusa, eller rättare sagt på ön Ortigia. Det är deras antika centrum, "gamla stan", en plats där man kan strosa i timmar bland spännande affärer, roliga krogar och så en hel massa fantastiska minnesmärken. Här i affären/baren ovan kunde man äta lite eller bara ta en hel kanna med lokalt vin, rött eller vitt, för 27 kronor. Eller så kunde man köpa med sig en hemgjord smörgås att äta på stan.

På en vägg i Catania såg jag denna Jesusbild.

Nästa foto kommer från en vägg i Catania, en Jesusbild med tända ljus under. Här spelar religionen fortfarande en stor roll i de flesta människors liv.

En gammal kiosk i Palermo.

Till sist en bild från Palermo och en anrik tidningskiosk, här är också ett försäljningsställe för tobak. Som ni kan se överst på bilden finns beviset på att de har rättigheter att sälja denna nu, tack och lov, allt mindre viktiga produkt - cigaretter. Själv handlade jag i alla fall en tidning här.

Vill ni läsa mer om min resa till Sicilien kan ni göra det här››

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer