Upptäck det vackra Kalabrien

Staden Pizzo som ni ser på bilderna här i artikeln är bara en av många charmiga städer som ni kan besöka i Kalabrien. För nu har Solresor åter upptagit sina charterresor till denna ännu ganska oupptäckta del av södra Italien.


Stranden i staden Pizzo.

För några år sedan besökte jag själv det vackra Kalabrien med Solresor, en resa som jag verkligen ser tillbaka på med glädje. Efter ett en tids bortavaro i resebyråns program kommer nu resorna åter till denna pärla i södra Italien. Kalabrien är den region som synas sparka mot ön Sicilien och Messinasundet ligger där emellan.

Staden Pizzo har gamla anor.

Det Tyrrenska havet ligger åt väster och det Joniska havet åt väster och det finns många härliga och nästan oupptäckta badvikar längs kusten. Jag bodde utanför Pizzo men nu kan även bo i den genuina medeltidsstaden Tropea, där du kan njuta av robust och välsmakande italiensk mat och inte minst - bada i ett kristallklart hav.

Det finns många fina stränder längs kusten.

De har även den gamla staden Pizzo med omgivningar, det ar hit jag reste för min vecka i solen för några år sedan. I staden har man en hisnande vacker utsikt över havet och en klar dag kan man se ända bort till Sicilien.

Den gamla fina staden Pizzo är väl värd ett besök.

Charterbolaget Solresor var länge ensamma om att flyga direkt till Kalabrien som verkligen är ett av Italiens mest genuina och vackra områden. Efter en paus, då Solresors flygbolag Primera Air försvann från marknaden, återupptar nu Solresor resmålet. De är fortfarande den enda charterarrangören som erbjuder direktflyg och ett stort hotellprogram av olika slag, både enklare hotell och stora anläggningar med all inclusive precis vid havet.


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer