Ving köper en spansk hotellkedja

Vinggruppen i Norden berättar ett pressmeddelande att de nu köper det spanska hotellbolaget AROE som driver 12 hotell med drygt 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna.

Ocean Beach Club på Gran Canaria.

Hotellbolaget AROE som även inkluderar flera av Vinggruppens (Ving, Spies och Tjäreborg) mest populära hotell driver hotell på ett flertal platser i Spanien, som Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Mallorca och Menorca.

OBC på Gran Canaria.

I köpet ingår 2194 rum på totalt 12 omtyckta hotell som alla ska ha en hög kundnöjdhet enligt Ving. Fem av hotellen är redan idag bland de mest populära bland Vinggruppens gäster; Sunwing Alcudia och Sunprime Waterfront på Mallorca och Sunwing Fañabé Beach på Teneriffa och Sunprime Atlantic View och O.B.C. på Gran Canaria.

Sunwing Alcudia Beach på Mallorca.

Hotellen säkrades upp sommaren 2020 för de nordiska gästerna i samband med Thomas Cooks konkurs, men köpet gör att dessa omtyckta hotell nu blir kvar inom Vinggruppen på längre sikt. Alla hotell har medarbetare med lång erfarenhet och ett långt partnerskap med Vinggruppen. Förutom nöjda kunder och medarbetare så har hållbarhetsarbetet på hotellen lett till att åtta av hotellen erhållit den högsta nivån, Gold status, inom hållbarhetscertifieringen Travelife, berättas det i ett pressmeddelande.

Sunprime Waterfront på Mallorca.

– Vi är glada över att vi nu säkrat några av våra mest omtyckta hotell även för framtiden och genom köpet även skapat nya möjligheter att växa med nya hotell i Medelhavsregionen och på Kanarieöarna, säger Magnus Wikner, koncernchef Vinggruppen i Norden.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder Ving

Kommentarer