3 resetrender att hålla ögonen på

Vi börjar ändra på vårt resande på många olika sätt men tydligen är chartern mer relevant än någonsin. Läs mer här vad Ving har att säga om nya trender inom resebranschen.

Lyxhotellet Atlantis the Palm I Dubai.

Reseföretaget Ving har i ett pressmeddelande sammanställt tre nya trender inom resandet, de menar att vi börjar ändra på vårt resande i vissa fall, men att vi tydligen ändå reser iväg med charterflyg och att chartern kanske blivit mer relevant än någonsin.

Gran Canaria är fortfarande ett resmål vi längtar till.

Här är Vings 3 trender inför 2020

1. Medeldistansresmål lockar
En svag svensk krona och ett intresse för både nya och mer traditionella resmål på nära håll gör att svenskarna i allt högre utsträckning väljer medeldistansresmål (ca 6-8 timmars flygresa) för vintersemestern. Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa i spetsen är ohotade favoriter, men många väljer även mer exotiska destinationer som de afrikanska länderna Gambia och Kap Verde. Eller varför inte Förenade Arabemiraten med populära Dubai i spetsen.

Gambia är också ett land allt fler upptäcker.

2. Chartern är faktiskt mer relevant än någonsin
Konsumenter gör allt mer medvetna val och intresset för branschens hållbarhetsarbete ökar. Allt fler väljer att paketera sin egen resa, men fortsatt reser de allra flesta av Vings kunder på en charterresa och i en tid då allt fler värnar om klimatet sticker den klassiska charterresan ut. Resformen innebär en rad fördelar ut ett hållbarhetsperspektiv, som exempelvis fulla transferbussar, hållbarhetscertifierade hotell med hög beläggning samt närmast helt fulla flyg och i princip inga mellanlandningar, vilket ger betydligt lägre utsläpp per passagerare jämfört med genomsnittet för reguljära flygresor.


Kap Verde - här på ön Sal - är en annan ny favorit.


3. Hotellens betydelse för en lyckad semester
Hotellens betydelse blir allt viktigare och målgruppsanpassade koncept ökar i popularitet. Vings statistik visar att de gäster som bor på något av Vings egna Sunwing Family Resorts, OBC by Sunwing och Sunprime Hotels är dubbelt så nöjda jämfört med andra gäster - med ett genomsnitts i kundnöjdhet som är dubbelt så hög som för övriga hotell.
Vings tidigare trendrapporter visar att man vill ha det bättre än hemma när man reser på semester och den trenden håller i sig. Man vill bo bättre, äta godare mat och unna sig. Design blir allt viktigare och likaså hotellrestaurangerna samt möjligheterna att kunna träna under semestern. Den lokala kopplingen får också en allt mer betydande roll, bl a när det kommer till mat på hotellen där de lokala råvarorna prioriteras och även ta del av lokala upplevelser.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer