9 av 10 julresor hos Ving redan sålda inför helgerna

Det är tydligen många som redan har bokat en jul- och nyårsresa. Och det ser ut som vädret påverkat oss mer än vad man kanske tror. Läs mer om våra helgplaner här.

Många vill till Gran Canaria.

Under förra veckan, när snön föll över stora delar av landet, såldes 30 procent fler vinter- och sommarresor jämfört med samma vecka i fjol, enligt nya uppgifter från Ving. Det finns ändå några resor kvar för den som vill fira julen utomlands, främst till de gamla favoriterna Kanarieöarna och Thailand. I alla fall hos Ving.

– Vi ser just nu en hög efterfrågan på både innevarande vinter och även till nästa sommar. Under förra veckan sålde vi betydligt fler resor jämfört med samma vecka i fjol. Till julhelgerna är det Kanarieöarna och långväga resmål både österut och västerut som flest bokat, och nytt för i år är att samtliga flygresor klimatkompenseras vilket även busstransfer och boende på våra egna hotell gör, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Vings Sunprime Beach hotel i Gambia.

Topp 5: Hit reser flest över jul- och nyår med Ving (avreseperiod 20/12, 2019-1/1 2020)

1 Gran Canaria
2 Teneriffa
3 Thailand
4 Kap Verde
5 Gambia

Ving säljer även paketresor med reguljärflyg och nu i jul är det tydligen resmål i Indiska Oceanen som lockar med Maldiverna och Mauritius i topp. Även storstäder som London och Paris är populära samt mer prisvärda städer som Prag och Budapest.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer