Filippinerna lockar allt fler ressugna svenskar

Filippinerna är en av vinterns raketer vad som gäller antalet bokningar, de har ökat med hela 87 procent inför julens och nyårshelgens utlandssemestrar, enligt ett nytt pressmeddelande från resebyrån Ticket.

Filippinerna lockar många resenärer i år.

Många svenska resenärer har redan besökt både Thailand och Vietnam - så nu väljer många att resa till Filippinernas vackra örike istället.

– Filippinerna är ett magiskt resmål med otroligt mycket att upptäcka. Prisläget är mycket fördelaktigt, och det är billigt för svenska turister. Vi ser ständigt att svenskarna gärna söker sig till nya, mindre upptäckta resmål, och fler resenärer än tidigare har börjat få upp ögonen för Filippinerna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Som bekant har Thailand varit ett av svenskarnas mest älskade resmål under vinterhalvåret sedan några år tillbaka. Själv är jag som bekant en av alla dessa resenärer, har varit 9 gånger landet genom åren. Thailand lockar visserligen fortfarande, men nu väntar nya resmål på att upptäckas, som Filippinerna.



Vietnam har under de senaste åren varit ett av de länder som ökat kraftigt bland svenska resenärer, med paradisön Phu Quoc som främsta destination. Inför vinterns semestrar sjunker dock resebokningarna till Vietnam med 12 procent enligt Ticket som berättar att flertalet researrangörer har upplevt en minskad efterfrågan, och därför justerat antalet avgångar till främst Phu Quoc, med lägre utbud som följd. De resvana svenskarna ser sig istället om efter nya platser att uppleva, och fler och fler har fått upp ögonen för Filippinerna.

För resor under jul- och nyårshelgerna ökar Filippinerna med hela 87 procent, jämfört med samma period i fjol hos Ticket som säljer resor från bland annat alla charterbolag men också ordnar alla typer av resor över hela världen.

Mest populära resmålen i Filippinerna;

Manila – stökigt och rörigt, men charmigt och bra inblick i det lokala storstadslivet
Boracay – en av världens vackraste stränder
Bohol – de chokladfärgade kullarna Chocolate Hills, det lilla djuret Tarsier Cebu – en av Filippinernas bästa platser för dykning Risterrasserna i
Banaue – vackra terrasser, skapade för hand

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer