Machu Picchu högst upp på mångas Bucket-list inför 2020

Det blev Machu Picchu som hamnade överst på listan över mest populära landmärken att besöka under 2020. Hur många finns med på din Bucket-list och hur många har du redan betat av?

Machu Picchu i Peru.

Det är många svenska resenärer som drömmer om att uppleva välkända landmärken runt om i världen. Överst på listan hamnar den vackra gamla inkastaden Machu Picchu uppe i Andernas berg i Peru, följt av Frihetsgudinnan i New York och den Kinesiska muren, enligt Tickets senaste Sifoundersökning.

– De flesta klassiska landmärkena finns med som många svenskars drömresmål av en anledning. Magisk natur, mäktiga byggnadsverk eller en blandning av de båda ger en upplevelse utöver det vanliga, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Big Ben I London.

Machu Picchu är uppenbarligen ett drömresmål för många svenska resenärer och att denna vackra ruinstad är svårtillgänglig gör att antalet turister naturligt begränsas, även om turismen har ökat under de senaste åren. Resebyrån Ticket berättar att det går att ta sig till Machu Picchu på flera olika sätt; de mer äventyrliga resenärerna kan vandra den berömda inkaleden, som beräknas ta ca 4-5 dagar, medan de mer bekväma resenärerna – eller de som av tidsskäl vill komma fram snabbare – kan åka tåg och buss till staden.

På andra plats kommer ett av världens mest kända landmärken – Frihetsgudinnan i New York följt av Kinesiska muren och Colosseum i Rom.  Hela listan kan ni se här nedan.

Vilka kända landmärken skulle du helst vilja besöka under 2020?
1 Machu Picchu, Peru (22 procent)
2 Frihetsgudinnan, New York (18 procent)
3 Kinesiska muren, Kina (15 procent)
4 Colosseum, Rom (15 procent)
5 Eiffeltornet, Paris (14 procent)
6 Golden Gate-bron, San Francisco (12 procent)
7 Tempelstaden Angkor, Kambodja (12 procent)
8 Pyramiderna, Egypten (12 procent)
9 Taj Mahal, Indien (9 procent)
10 Vasiljikatedralen, Moskva (8 procent)
11 Sagrada Familia, Barcelona (8 procent)
12 Big Ben, London (8 procent)
13 Lutande tornet, Pisa (6 procent)
14 Inget av ovanstående (27 procent)
15 Tveksam, vet ej (7 procent)

Hur många har ni sett? Och hur många vill ni gärna besöka, nästa år eller senare i livet? Jag har besökt 7 av dem i alla fall och planerar se några till, allt beroende på vad jag orkar och har råd med. Det vill säga, Frihetsgudinnan, Colosseum, Eiffeltornet, Pyramiderna, Sagrada Familia, Big Ben, Lutande tornet och de jag vill se är Kinesiska muren, Angkor Var och Taj Mahal.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer