Nu blir det lättare att resa till södra Italien

I sommar kommer SAS att flyga direkt ner till det vackra och ännu ganska oupptäckta Syditalien, närmare bestämt till Apulien eller Puglia som området heter på italienska.

Missa inte staden Alberobello med sina unika Trulli-hus.

I Apulien finns både underbara stränder med kristallklart vatten, men också många helt unika sevärdheter att besöka. Som staden Alberobello med sina unika runda Trulli-hus.

Mellan den 29 juni och den 7 augusti 2020 kommer flygbolaget SAS att få en ny säsongsrutt mellan Köpenhamn och Bari. Flygen kommer avgå från Köpenhamn klockan 15.40 på måndagar och klockan 16.00 på fredagar. Hemresan går från Bari 19.15 på måndagar och klockan 19.35 på fredagar.

Matera är en helt unik stad.

Om du ska till Apulien och åker med hyrbil missa inte att ta en tur över till grannregionen Basilicata där du hittar den helt fantastiska staden Matera som var Årets Kulturhuvudstad under 2019. Ni kommer också att kunna se Matera i den nya filmen med agent 007. För James Bond kommer att jaga skurkar i staden i den nya filmen No Time To Die som ni kan se i trailern här nedan.

Borgen Castel del Monte.

Ett annat måste under resan är den åttakantiga borgen Castel del Monte som är helt magnifik och omgärdad av mystik. Den lantligt belägna borgen uppfördes redan på 1100-talet med influenser från många olika eror.

Text och foto: Agneta Nisbeth



Kommentarer