Vi vill till Asien i jul- och nyårshelgerna

Resebyrån Ticket har precis släppt sin rapport om var vi åker på utlandsresa till jul och nyår. Och det är Asien som toppar listan, men med några nya favoriter....

Tokyo i Japan lockar många. Foto: Ticket.


Det visar sig att många svenska resenärer lockas av storstäder som London, New York, Lissabon och Tokyo, som ökar kraftigt inför årets jul- och nyårsfirande enligt ny statistik från Ticket.

– Jul och nyår är populära helger för att resa utomlands, och eftersom årets röda dagar ger möjlighet till lång sammanhängande ledighet passar många på att besöka långväga resmål, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Bangkok är fortfarande med på listan.

Vinterns mest populära resmål toppas - som vanligt - av Gran Canaria och Bangkok. Men i år är de inte dessa platser som ökar mest procentuellt. I år är det andra delar av Asien än Thailand, samt europeiska storstäder, som får ett rejält uppsving i vinter. Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är ett alltmer populärt resmål för att utforska Sydostasien, och Tokyo i Japan – som ofta kallas för svenskarnas drömresmål nummer ett – är ett resmål för ett alternativt julfirande.

Kuala Lumpur ligger i topp.

Men det finns även ställen i Europa som lockar. Lissabon har under de senaste åren varit en riktig bubblare bland weekendstäderna. Intresset för resor till Portugals mysiga huvudstad har inte avtagit och betydligt fler svenskar än i fjol väljer att fira in 2020 i Lissabon.

Här en bild från vackra Lissabon i Portugal.


– Den svenska valutautvecklingen har inte varit fördelaktig för de flesta svenska resenärerna, vilket har gjort flera semesterländer dyrare, säger Katarina Daniels. Lissabon har visserligen euro som valuta, men det är en stad med fördelaktig prisbild med gott om mycket prisvärda boenden, restauranger och sevärdheter, tipsar hon.

Årets semesterraketer under jul- och nyårshelgerna

Kuala Lumpur, + 111 procent
Tokyo, + 100 procent
Lissabon, +74 procent
Zürich, + 71 procent
Tallinn, + 34 procent
London, + 21 procent
Krabi, + 18 procent
Istanbul, + 13 procent
New York, + 8 procent

Text Agneta Nisbeth
Foto: Agneta Nisbeth och Ticket

Kommentarer