Nu lanserar Ving tågresor i Europa med One Country Pass

Under året som gått har Ving lanserat två gruppresor med tåg och vandring - nu utökas erbjudandet ytterligare genom ett samarbete med partnern Trainplanet med helt nya kombinationsresor. Läs mer om hur och var man kan resa här nedan.

Grand Hotel Duomo I Pisa.

Till sommaren kan du boka tågpass, ett så kallat ”One Country Pass”, i några utvalda europeiska länder.  Det innebär att du tar flyget ner, bor på förbokade hotell och reser runt i landet med tåg, innan flyget går hem till Sverige igen. Som vanligt är alla våra flygresor klimatkompenserade.



Nu lanserar Ving, som enda svensk researrangör, möjligheten att på egen hand flyga till en stad för att sedan resa genom landet med tåg med ett tågpass, ett så kallat ”One country pass”. Man kommer också att bo på utvalda hotell för att därefter flyga hem från en annan stad. Alla flygresor är som alltid med Ving; klimatkompenserade. Möjligheten att kombinera tåg, flyg och hotell lanseras först i sex utvalda områden/länder; Italien, Spanien, Frankrike och Benelux-länderna med Belgien, Holland och Luxemburg.



– Det känns väldigt roligt att vi så här lagom till jul kan utöka vårt breda semesterprogram med ännu ett erbjudande med tågresor. Vi tuffar på och denna gång med ett upplägg som vi tror passar betydligt fler resenärer. Det flexibla upplägget innebär att kunderna får uppleva flera resor i en med många spännande platser, häftiga storstäder och upplevelser. Vi har tagit fram flera förslag på resrutter, men som alltid med Ving kan man skräddarsy sin egen resa, säger Fredrik Henriksson, nordisk kommunikationschef, Ving.



Resorna kommer att skräddarsys utifrån kundens önskemål och kan bokas via Ving med klimatkompenserade flygresor och förbokade hotell. Med tågpasset i hand kan man sedan resa runt på egen hand precis som man vill. Reslängderna är dessutom flexibla och man kan själv välja datum, hur länge man vill stanna på resmålen. Vill man lägga till eller ta bort något resmål så går det - förutsatt att de finns i Vings program. Resorna sker helt på egen hand utan färdledare.



Pris: Kombinationsresa i Italien ”Milano, Florens, Pisa och Rom”, 6 dagar inklusive ”One country pass” med tåg, hotell och flyg, pris från 11 750 kronor.  Prisförslaget baseras på avresa den 10 maj 2020 från Stockholm Arlanda. Eventuell turistskatt, platsbokning på tåg och liknande tillkommer.

Exempel - Italien
Ankomst med flyg till Milano. Här checkar du in på hotell Ariston i två nätter innan tåget går vidare mot Florens. I Florens bor du två nätter på hotell Donatello innan tågresan fortsätter till Pisa och Grand Hotel Duomo. Efter ytterligare två nätter tar du dig vidare med tåget till Rom där semestern avslutas på hotell Fiume, innan flyget tar dig hemåt igen.
Pris från 11750 kr

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ving/Mats Högberg

Kommentarer