Go vegan under januari - på Atlantis the Palm

Nu blir det möjligt att testa läcker vegansk mat från jordens alla hörn på hotellet Atlantis the Palm i Dubai under hela januari månad.

Vegan ricotta sallad på Ronda Locatelli.

Flera av det stora och lyxiga hotellets restauranger har nämligen satsat lite extra på att göra en specialmeny under januari som är just vegansk. Du kan därmed testa hur gott det är att äta vego på följande restauranger, Ayamna, Bread Street Kitchen, Hakkasan, Nobu, Ronda Locatelli och så även på den nyöppnade beach-baren WHITE Beach & Restaurant.

Dim Sum på restaurang Hakkasan.


De senaste åren är det allt fler människor som tagit steget att helt eller delvis lägga om sin kost till mer eller mindre vegetarisk, eller till och med helt blivit veganer. Detta har också allt fler krogar tagit fasta på och erbjuder därför mat som passar även dessa kunder.

Här en vegetarisk Beef Wellington som du alltid kan beställa på Bread Street Kitchen.


När jag besökte Dubai och Atlantis the Palm förra året så såg jag att flera restauranger redan har många alternativ till dem som inte vill äta varken kött eller fisk. Det fanns då även menyer för dem som är glutenallergiker och laktosintoleranta.

Så här ser den veganska Beef Wellington ut om man delar den.

På Gordon Ramsays restaurang Bread Street Kitchen kan du alltid smaka på hans paradrätt Beef Wellington - både som original med kött och helt vegetarisk.


Text Agneta Nisbeth
Foto: Atlantis

Kommentarer