Hit reste vi under julhelgen

Nu så här en bit in i januari har vi fått lite uppgifter om vad som hände med resandet under julhelgen 2019. I topp bland de mest bokade resmålen hos Ticket återfinner vi en gammal favorit - läs mer om detta här.



Att fira jul utomlands med den närmaste familjen fortsätter att vara viktigt för många, men frågan är var i solen vi allra hest vill vara under helgen? Det blev Gran Canaria som hamnade högst på listan av 2019 års jul mest populära resmål, följt av vinterfavoriten Thailand med Bangkok i spetsen. Många svenska resenärer valde även att fira jul i storstäder som Amsterdam, London och Paris, enligt färsk statistik från Ticket.

– Julen kan vara en stressig ledighet – först med en massa förberedelser kring julklappar och all mat som ska lagas, och sedan många inplanerade familje- och släktträffar. Fler och fler svenskar har under de senaste åren valt att skippa det traditionsenliga firandet på hemmaplan, för en lugnare och mer avkopplande julsemester utomlands, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Mest populära resmål julen 2019 – hit reste svenskarna
1 Gran Canaria (2)
2 Bangkok (1)
3 Amsterdam (3)
4 Teneriffa (8)
5 Phuket (4)
6 London (6)
7 Miami (5)
8 Krabi (10)
9 Paris (ny)
10 Malaga (7)

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer