Passa på: Nu kan ni fynda resor runt jorden

Har ni semester kvar och känner suget efter att resa iväg så har ni nu chansen att fynda resor jorden runt. Och det finns mycket spännande att välja på avslöjar resebyrån Ticket.

Resor till Khao Lak går för rena reapriserna nu.

För i samband med att vårterminen startat faller priserna på resor så även om ni har en skral kassa efter helgerna så kan ni göra riktiga kap. För den som kan resa med kort varsel redan nu i januari eller början av februari är det riktigt fyndläge - med upp till halva priset på resor jämfört med under jul- och nyårshelgerna. Men passa på för snart börjar sportlovet och då stiger priserna igen.

– Från och med denna vecka är det verkligen otroligt bra priser på utlandsresor. De som kan vara flexibla med resdagar har ett riktigt drömläge, då priserna har sjunkit dramatiskt sedan bara någon vecka tillbaka, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Riktigt billigt är det till exempel till charterfavoriterna Kanarieöarna och Thailand. Till Gran Canaria finns resor för drygt 2 000 kr för en veckas semester. Även Egypten har bra priser – strax under 3 000 kr för en veckas all inclusive-resa för att få sommarvärme i januari.

Kanarieöarna är också billigt just nu.

– Allra billigast brukar det vara att åka runt mitten av januari och en månad framåt. När sportlovet närmar sig, runt mitten av februari, stiger priserna igen i takt med att efterfrågan åter ökar, säger Katarina Daniels.

Fast det är inte bara på charter som man nu kan fynda en resa. Många flygbolag har just nu stora kampanjer, där det går att spara tusenlappar på flyg, mest då till de mer långväga destinationerna, bland annat resor till USA och Asien, men även inom Europa går det att hitta billiga flygresor.

– För de som vet med sig att de vill åka iväg på en härlig vårweekend, eller kanske har längre framförhållning och redan nu vill säkra sommarresan, är det läge att boka nu för bästa möjliga pris, tipsar Katarina Daniels.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer