2019 blev ett toppenår för Hotel Atlantis the Palm

Vilket härligt år det har varit för hotell Atlantis the Palm i Dubai. De har haft fler gäster än någonsin och de har själva genomfört flera spännande förändringar och ombyggnationer inom det gigantiska hotellområdet. Nya projekt väntar dessutom under 2020...

En ny strandklubb på Atlantis, hippa White Beach.

Det legendariska lyxhotellet Atlantis the Palm i Dubai genomgick under förra året ett större förändringsprojekt - med bland annat byggandet av en ny trendig Beach Club som kallas för White Beach - så det hela resulterade i en beläggningsgrad på hela 90 % och de fick därmed över en halv miljon gäster som checkade in på hotellet under 2019. I hela Dubai som ligger i Förenade Arabemiraten tog man emot över 16 miljoner turister förra året.

Här en bild från den lyxiga Club Loungen.

En av gästerna var faktiskt undertecknad, jag reste dit i slutet av sommaren för att fira en väninnas jämna födelsedag. Vi hade uppgraderat oss till Club-gäster och fick därmed tillgång till deras för året omgjorda Club-Lounge. Något vi verkligen uppskattade, minns än i dag deras läckra små rätter och en ljuvlig frukost. Vi reste med Apollo som hade ett bra pris på en paketresa där både flyg och hotell samt transfer ingick.

Här är entrén till Club Loungen.

Är man en Club-gäst åtnjuter man flera förmåner, som bland annat tillgång till den ovan nämnda loungen där man både kan checka in i lugn och ro samt äta sin frukost. På eftermiddagarna kan man dessutom njuta av en flott afternoon Tea och sedan lite senare en drink före maten, så härligt att känna sig lite extra ompysslad.


Här en undervattens-svit på hotellet.

Alla rum på hotellet genomgick också en ombyggnad och jag kan garantera att ni inte blir besvikna på de omgjorda rummen och sviterna som nu fått en läcker ny design. På bilden ovan ser ni en av de mer spektakulära sviterna, den med utsikt över hotellets egna gigantiska akvarium.


Atlantis ligger på den konstgjorda ön The Palm i Dubai.

Nu under 2020 väntar nya spännande projekt och bland annat ska ett tredje torn öppna i hotellets eget gigantiska vattenland, Atlantis Aquaventure Park, där världens längsta vatten-rutchkana ska invigas under året.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Atlantis the Palm

Kommentarer