Bokningarna till spännande Split ökar inför sommaren

Resebokningarna inför sommaren ökar med knappt 12 procent. Split tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

Split i Kroatien lockar allt fler.

Svenska resenärer tenderar numera att boka sommarens semestrar lite senare inpå avresedagen än för ett par år sedan. Trots detta är januari och februari mycket populära resebokningsmånader eftersom utbudet av resor och hotellrum fortfarande är stort.

– Sommarens mest populära resmål är verkligen en spännande blandning av helt olika restyper. Allt ifrån sol och bad vid Medelhavet, till storstadsbesök i New York, och kombinationen av stad och bad i Bangkok och Thailand lockar svenskarna i sommar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Här en bild som jag tagit på den fina ön Vis utanför Split.

Nu har också den gamla favoriten Mallorca petats från förstaplatsen av den kroatiska storstaden Split med sina många näraliggande badorter längs kusten och alla dess öar. Men missa inte heller den spännande och historiskt intressanta Split med alla sina romerska lämningar.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker, med ett stort utbud av både charterresor och flygstolar. Vackra Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. De flesta resenärer väljer dock att tillbringa större delen av semestern på någon av de näraliggande öarna eller badorterna längsmed den kroatiska rivieran, säger Katarina Daniels.

Det finns många fina platser att upptäcka utanför Split.


Mest populära resmål sommaren 2020

1 Split (3)
2 Mallorca (1)
3 Kreta (2)
4 Bangkok (10)
5 Rhodos (4)
6 Cypern (6)
7 Lissabon (ny)              
8 Alanya (7)
9 Malaga (9)
10 Alicante (10)

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket och Agneta Nisbeth

Kommentarer