Hit vill vi resa under sportlovet 2020

Det är den nygamla favoriten Gran Canaria som är mest poppis under sportlovsresorna 2020 – dessutom med betydligt större avstånd till tvåan som är fortfarande den thailändska huvudstaden Bangkok.



Den största ökningen står dock storstaden Istanbul i Turkiet för, följt av charmiga Lissabon i Portugal, detta visar ny statistik från Ticket. Sportlovet är en mycket populär vecka att resa utomlands på och många familjer som måste förhålla sig till skolornas terminer om de ska resa iväg. De svenska fjällen är populära, men lika populärt är ett större miljöombyte – till exempel en sol- och badresa utomlands, eller ett storstadsbesök i någon av Europas storstäder.


- Sportlovet ligger skönt till i vårterminen för en paus i vardagen. Det har gått ett par månader sedan julledigheten, och med januaris och februaris mörker avklarat så prioriterar många svenskar att resa iväg för en energigivande utlandsresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

På listan hittar man tre destinationer i soliga Thailand, förutom Bangkok även Phuket och Krabi, två av Kanarieöarna som Gran Canaria och Teneriffa samt fyra spännande städer i Europa.

Hit reser svenskarna under sportlovsvecka 9:

1 - Gran Canaria (1)
2 - Bangkok (2)
3 - Phuket (3)
4 - Teneriffa (7)
5 - London (6)
6 - Amsterdam (4)
7 - Paris (5)
8 - Istanbul (ny)              
9 - Krabi (10)
1 - Malaga (8)

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer