Karnevalen i Venedig och operahuset La Scala stänger på grund av COVID-19

Karneval i Venedig fick stänga tidigt i år - även det världsberömda operahuset La Scala tvingas nu ställa in på grund av utbrottet av Coronaviruset i Italien. Nu under måndagen är fem döda och över 200 personer drabbade av smittan i landet avslöjar italienska tidningar.


Massor av människor brukar varje år samlas i Venedig för den årliga Carnevale di Venezia men inte detta år. Man tvingas nu att ställa in karnevalen för att minska risken för smittspridningen av det fruktade COVID-19.

Läs mer om karnevalen här››



Inte heller det anrika operahuset La Scala kommer att bjuda på skönsång från scenen än på ett tag, även här tvingas man stänga ner sin verksamhet på grund av COVID-19.

Läs mer om La Scala här››


Och det är nu ännu fler platser som tvingas stänka på grund av smittspridning, som alla sportevenemang som flera fotbollsmatcher i serie A. Museer håller stängt och bland annat Domkyrkan i Milano Il Duomo öppnar nu bara sina dörrar för troende, inte för turister som vill titta på den fantastiska kyrkan. Även skolor och universitet i norra Italien håller stängt.

De regioner som just nu är drabbade är; Lombardiet, Veneto, Piemonte, Ligurien, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia samt Trentino.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Karnevalen i Venezias och La Scalas hemsida

Kommentarer