Nytt boutique-hotell på ön Lesvos i Grekland

För er som älskar att bo på ett hotell med snygg design och uppskattar en lokal matkultur med modern tvist kanske helt nya Apollo Mondo Boutique-hotell på Lesvos kan vara något för er, läs mer om stället här.



Apollos nya satsning Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari på den grekiska ön Lesvos eller Lesbos som den också kallas, sägs utgå från gästernas alla sinnen - "med en genomtänkt och estetisk design, fina materialval, hög komfort och utmärkta möjligheter till aktivitet, träning och rekreation".




Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari ligger precis vid Egeiska havet i utkanten av byn Plomari. På platsen där hotellet ligger idag fanns det under århundraden anrik produktion av tvål och olivolja. Resterna av de gamla fabriksbyggnaderna finns kvar och bidrar till en särskild atmosfär i det kulturskyddade området.





– Med det nya Mondo Boutique-hotellet har vi varit lyhörda för våra resenärer och samtidigt återspeglat Apollos DNA - som bygger på den lokala närheten. På hotellet kan man med alla sinnen känna att man befinner sig på just Lesvos, detta kombinerat med alla de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett 4 plus-soligt hotell, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.




Hotellet som är Apollos senaste satsning på ön Lesvos ligger inrättad i en gammal tvål- och olivfabrik. Resultatet är en atmosfär fylld av personlighet med inslag av en rik, lokal historia i ett kulturskyddat område.




Läget precis vid havet är också fantastiskt och lokal grekisk stämning hittar man runt hörnet i byn Agios Isidoros. Hamnbyn Plomari ligger på gångavstånd från hotellet.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Apollo

Kommentarer