På de här 10 resmålen firade vi Alla Hjärtans dag

Allt fler reser bort på en romantisk resa över Alla Hjärtans Dag och det är hit vi åker enligt en ny undersökning som Toalett gjort.

Turkiets populära stad Istanbul är ny på listan.

Det är fortfarande Thailand som toppar listan, men bokningarna minskar ändå något något jämfört med i fjol. Istället är det mer närliggande städer, perfekta för en weekendresa, som ökat kraftigt för årets Alla hjärtans dag-resor.

– Alla hjärtans dag har under många år blivit en alltmer firad dag, som fler och fler svenskar uppmärksammar. I takt med detta väljer också fler än tidigare att resa iväg med sin partner. När Alla hjärtans dag infaller på en fredag är det ett perfekt upplägg för en weekendresa – som dessutom kan ge lite härliga vårkänslor, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Thailand lockar fortfarande.

Det visar sig att fler svenskar än i fjol är intresserade av att fira Alla hjärtans dag utomlands, och resebokningarna för resor under årets främsta kärleksdag ökade med 4 procent, jämfört med i fjol. Bangkok är med viss marginal det mest populära resmålet att bege sig till, men minskar dock bokningarna med drygt 7 procent, men Thailand har fortfarande tre resmål inom landet på listan.
Se listan nedan, förra årets placering inom parantes.

Mest populära resmålen för ett Alla hjärtans dag-firande utomlands

1 Bangkok (1)
2 Gran Canaria (2)
3 Phuket (3)
4 Amsterdam (7)
5 London (6)
6 Paris (5)
7 Teneriffa (4)
8 Istanbul (ny)                
9 Krabi (8)
10 Lissabon (ny)

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer