TUI vill rädda korallreven i Dominikanska Republiken

Reseföretaget TUI och deras Care Foundation satsar nu på att skydda de unika korallreven i havet utanför Dominikanska Republiken.



TUI Care Foundation och Reef-World Foundation har tillsammans lanserat ett treårigt initiativ för att skydda korallreven i Dominikanska Republiken. Projektet syftar främst till att minska alla direkta, skadliga effekter på korallreven genom att skapa medvetenhet om dem men också främja miljövänliga metoder för dykning och snorkling.

För havet och dess korallrev är en otroligt viktig mat- och inkomstkälla för Dominikanska Republikens invånare och står för ungefär hälften av den totala försörjningen, då främst genom fiske och turism. Tyvärr är också dessa känsliga marina ekosystem under konstant hot. Förutom klimatförändringarnas skadliga påverkan kan aktiviteter som dykning, snorkling och segling direkt skada korallen, vilket i sin tur påverkar dess känsliga ekosystem.



I ett pressmeddelande berättar TUI att initiativet är en del av TUI Junior Academy Foundation som kommer att erbjuda unga ambassadörer skräddarsydda kurser inom den marina miljön. Tanken är att inspirera dem till att kämpa för bevarandet av korallrev samt att driva egna aktiviteter i området där de bor. Riktlinjer kommer även att tas fram för att främja hållbar dykning och snorkling.

I samband med initiativet kommer dessutom information om korallrevskydd att skickas ut till 65 000 turister, och 2 000 personer från lokalbefolkningen kommer att utbildas via de unga ambassadörernas aktiviteter. Utöver det kommer också fler än 300 personer från lokala företag med anknytning till korallreven att få specialiserad utbildning om hur de kan bedriva sin verksamhet mer hållbart.

Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer