Varför inte fira våren i Amsterdam?

Amsterdam och dess omgivningar med väderkvarnar och blommande tulpanfält är bäst att besöka under våren. Varför inte tillsammans med att gäng andra glada bussresenärer från Scandorama?

Tulpaner i alla färger och pittoreska väderkvarnar i Holland.

Med sina blomstrande tulpanfält, pittoreska väderkvarnar, goda ostar och den magnifika kulturstaden Amsterdam är Nederländerna ett underbart resmål - speciellt under våren. Här kan ni besöka den världsberömda blomsterparken Keukenhof och den färgsprakande Blomsterkarnevalen.

Företaget Scandorama erbjuder både flygresor och bussresor med rundtur på plats till både Amsterdam och omgivningar. Här är fem fina anledningar till att ni kanske skulle ta en resa till Nederländerna i vår.

Här får man vårkänslor!

1. Alla härliga färgglada tulpaner
Inget land är väl så förknippat med tulpaner som Nederländerna. Om våren slår landets stolthet ut i färgsprakande fyrverkerier och blomsterfälten breder ut sig mil efter mil med tulpaner, hyacinter och påskliljor i blom.

Amsterdam har något för alla.

2 Den spännande staden Amsterdam
Hit lockas allt från konstälskare till livsnjutare och shoppingsugna. Ett tips är att följa med på Scandoramas utflykt ”Kanalernas Amsterdam”. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och under utflykten stiger man ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Din guide tar sedan med dig på en liten promenad innan det blir egen tid i underbara Amsterdam. Kanske vill du shoppa på de berömda De Negen Straatjes, de nio gatorna, kanske lockar ett besök på något av stadens alla museer eller en holländsk öl på en mysig servering vid kanalen.


Blomsterparken Keukenhof

3 Blomsterparken Keukenhof
Beläget en bit söder om Amsterdam hittar du det mäktiga blomsterparadiset Keukenhof som med sina 32 hektar erbjuder minst sju miljoner lökar av alla de slag och färger, planterade för att de ska blomma så tidigt som möjligt. Här möts du av ett hav av färger och kreativa utställningar med bland annat orkidéer, rosor och liljor.

Här finns mat från hela världen

4 All underbar mat
Edamer och Gouda är bara två av ostarna som landet är kända för, men Nederländerna erbjuder också mat från hela världen. Är du sugen på något sött till kaffet måste du prova ”Stroopwafel” två tunnar våfflor med ett lager karamell mellan - oemotståndligt goda! En annan specialitet är ”Bitterballen” – friterade köttbullar som serveras med olika såser och senap. Ett perfekt tilltugg till en skummande holländsk öl på en uteservering i solen.

Blomsterkarnevalen är också fantastisk att se


5 Blomsterkarnevalen Bloemencorso
Att få uppleva den årliga blomsterkarnevalen på plats med dess 40 km långa väg genom tulpanernas land är något du sent kommer glömma. Vagnarna under karnevalen är pyntade med blommor som tulpaner, amaryllis och hyacinter i en mängd olika färgkombinationer.


Av Agneta Nisbeth
Foto: Scandorama

Kommentarer