Fri ombokning av charterresor även hos TUI

I  samband med coronavirusets spridning väljer nu också TUI sina kunder mer flexibla villkor när man bokar sin charterresa. Vi har tidigare skrivit om Apollos och Vings nya och betydligt mer generösa villkor.



TUI erbjuder tills vidare en fri ombokning på alla nya bokningar för charterresor med avresa under perioden 1a april till och med 31a oktober. Möjligheten kan användas upp till 14 dagar före avresa skriver TUI, som precis som alla andra bolag i resebranschen också drabbats av coronavirusets stora spridning i världen.

– Många svenskar bokar sin vår- eller sommarresa vid den här tiden och en del är förstås fundersamma över hur situationen kommer att utvecklas. Vi ser att våra kunder vill resa i sommar men man kanske känner sig osäker på om sin resa blir av. Den osäkerheten vill vi bemöta. Därför inför vi nu mer flexibla villkor under en period för våra kunder ska kunna boka sin resa till medelhavet, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Förutom de nya flexiblare villkoren uppmanar TUI alla sina kunder att hålla sig uppdaterade via Utrikesdepartementets hemsida.




– Vi vill uppmana alla våra kunder att följa utvecklingen och läsa på om den destination man ska resa till, UD är experter på vart det är säkert att resa. Skulle situationen ändras dit man planerar att åka så att UD avråder har man rätt av avboka sin resa, även detta är en trygghet för resenärerna, fortsätter Adam Györki.

Av Agneta Nisbeth
Foto: TUI

Kommentarer