Resebyrån Ticket informerar vad som gäller just nu

Här kommer lite aktuell information från resebyrån Ticket gällande utlandsresor med anledning av coronaviruset. Ticket säljer resor från de stora charterbolagen och även reguljärflyg och hotell världen runt och vill nu informera sina kunder vad som gäller.



Ticket skriver:

"På grund av denna extraordinära situation som vi alla befinner oss i just nu är det många som hör av sig till oss. Vår kundservice har därför mycket hög belastning, med långa svarstider på telefon och epost som följd. Vi ber om ursäkt för detta, och ber om er förståelse. Om ditt ärende inte avser en resa inom den närmaste veckan ber vi dig att avvakta med att kontakta oss. Kunder vars flyg blivit inställda kommer kontaktas i turordning. Eventuell återbetalning kan i dagsläget ta 6-8 veckor.

UD avråder från resor till alla länder
Med anledning av det nya coronaviruset beslutade UD den 14 mars att avråda från icke-nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras. Utrikesdepartementets information och reseavrådan: Läs mer om UD:s information om åtgärder med anledning av det nya coronaviruset.

Charterresor
Alla charterresor är inställda fram till 14 april 2020. Charterbolagen kommer att kontakta alla kunder i turordning, så du behöver inte själv ta kontakt.

Danmark
Den danska regeringen har beslutat att delvis stänga gränsen från och med lördag 14 mars klockan 12:00. Icke-danska medborgare kommer att nekas inresa vid den danska gränsen, och icke-danska medborgare med planerad avresa från Kastrup kommer alltså inte kunna utnyttja sin resa. Enligt Kastrups polischef kommer dock svenskar som landar på Kastrup att ges möjlighet att resa vidare till Sverige. Svenska resenärer som reser över Öresundsbron kommer att bli nekade vid gränsen. Detta gäller både bilister och tågtrafikanter. I nuläget gäller Danmarks stängda gränser t o m den 13 april. "

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer