Trots virushot så ökar antalet weekendresor

Trots det ökända coronavirusets spridning runt om i Europa så ökar antalet weekendresor i vår med 2,5 procent, enligt resebyrån Ticket.

Många vill möta våren i Paris

De mest populära storstäderna för en weekend i vår är Paris, tätt följt av Amsterdam. Dessa klassiker minskar dock bokningarna jämfört med i fjol, medan Istanbul, Berlin och Lissabon ökar mest, enligt ny statistik från Ticket.

Det har länge varit populärt att resa iväg på en weekendresa under mars, april eller maj och coronavirus till trots så ökar antalet weekend-bokningar hos Ticket med 2,5 procent för resor mellan mars-maj, jämfört med samma period under våren 2019. Men det finns andra favoriter på listan.

- Istanbul är en fantastisk weekendstad, med otroligt mycket att upptäcka. Blandningen av Europa och Asien är slående, det finns många sevärdheter som Hagia Sophia, Blå Moskén och Grand Bazaar – för att nämna några – att upptäcka, och restaurangscenen är i världsklass, tipsar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Istanbul lockar också.

Här nedan kan ni också se vilka platser vi vill resa till nu i vår. Själv har jag besökt majoriteten av städerna på listan, men känner mig tyvärr inte fullt så sugen på att ge mig iväg just nu för att upptäcka de platser jag ännu inte sett. Men till hösten kommer jag säkert bli sugen att packa resväskan igen och då ser jag bland annat fram emot en konsthelg i Amsterdam, en tur till Skottland och en rundresa i Rumänien.

Mest populära weekendresmål 2020  hos Ticket

1 Paris (1)
2 Amsterdam (2)
3 Lissabon (5)
4 London (3)
5 Prag (6)
6 New York (4)
7 Istanbul (9)
8 Rom (7)
9 Berlin (ny)
10 Aten (ny)                    


Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket

Kommentarer